ArchiefBC houdt zich niet alleen bezig met de documentaire informatieverzorging maar stimuleert ook anderen door middel van sponsoring.

De gesponsorde instellingen zijn:

AV Lycurgus te Krommenie www.avlycurgus.nl

Bij AV. Lycurgus zijn circa 1000 leden verenigd om de atletieksport in allerlei vormen te beoefenen

AV Lycurgus wil een vereniging zijn, die op professionele wijze op een zo hoog mogelijk

niveau, onder enthousiasmerende omstandigheden en voor een zo breed mogelijk publiek

wedstrijdatletiek en recreatieatletiek, zowel op de baan als op de weg mogelijk maakt.

 

Judoclub Toradoshi te Beverwijk   www.toradoshi.nl

Toradoshi is opgericht op 4 april 2004. De eerste kennismakingslessen vinden plaats op 1 en 8 mei van hetzelfde jaar. Al in het eerste jaar weet de sportschool met de judosport goede resultaten te boeken op diverse toernooien. Anno 2020 is Toradoshi inmiddels een sportschool voor "toekomstige kampioenen", waar buiten judo ook nog sporten zoals kickboxen en jiujitsu kan worden gedaan. Het gevarieerde sportaanbod wordt door ervaren instructeurs gegeven.
Sporten.

 

Sportschool Toradoshi is een door de OVDB erkend leerbedrijf voor de opleidingen Sport & Bewegen.

Stichting Pole Position  www.stichtingpoleposition.nl

 

De stichting richt zich op mensen met een verstandelijke beperking welke om persoonlijke of organisatorische redenen niet in staat zijn om zelfstandig sportwedstrijden of –evenementen bij te wonen. Zij missen de zelfredzaamheid om een evenement bij te wonen.

 

De stichting is  van mening dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om sportwedstrijden en -evenementen bij te wonen. Voor velen zijn die mogelijkheden er, voor sommigen niet. Sommige mensen met een verstandelijke beperking horen bij de groep mensen voor wie dit niet mogelijk is omdat zij te maken krijgen met beperkingen van persoonlijke en organisatorische aard; geen sociaal netwerk, geen vrijwilligers en niet de mogelijkheid om zelfstandig een wedstrijd of evenement bij te wonen. De stichting wil hen de mogelijkheid bieden om de beleving van een sportwedstrijd of –evenement mee te maken door alle mogelijke obstakels (financieel, organisatorisch en veiligheid) weg te nemen.

Mensen met een verstandelijke beperking wonen onder begeleiding de sportwedstrijd van hun dromen bij. Zij hoeven zich hierbij geen zorgen te maken over veiligheid, financiën en organisatie zodat zij optimaal kunnen genieten van “hun” sportreis

 

Badmintonclub Castricum http://bccastricum.nl

 

Op maandag 22 april 2019, 2e paasdag, organiseerde Badminton Club Castricum voor de vijfde keer op rij het Paastoernooi. ArchiefBC is een van de hoofdsponsors van dit toernooi.